ParisJeg har endelig fremkallt et par filmer fra turen til Paris. Det begynner å bli en god stund siden, faktisk snart et halvt år. Heldigvis klarte fotobutikken å skrape av mosen som begynte å vokse på rullene og det ble da jaggu noen brukanes bilder.Uheldigvis måtte det digitale speilreflekskameraet mitt en tur på rehab rett før vi skulle på tur. Da kom jeg på at jeg kunne ta med mitt gode gæmle analoge canon kamera i stedet. Kjøpte et par - tre filmer, 50mm f/1.8 og pakket bagen enkelt og greit.

Kan anbefale andre som bruker kamera i jobben sin å elimenere bort fancy utstyr på ferie. Jeg opplever ofte at jeg aldri egentlig tar meg "fri" med kamera med på tur. Føler jeg må fange alle øyeblikk og dokumentere alle opplevelser og stemninger. Men på denne måten tvang jeg meg til å ikke tenke på "jobb". (misforstå meg rett, jeg lever og ånder for jobben min.) Alle trenger fri innimellom.

Og ikke nok med det, så er det utrolig spennende å vente på resultatet.

8 kommentarer

Erik

31.mai.2010 kl.22:00

Haha, mose på dine bilder du :P Du ser jo at mine overlevde XD Selvom de var enda eldre da. Dine var mer pro da. Veldig kule :D Det er ikke bare profesjonelle fotografer som bør begrense fotograferingen sin merker jeg :P Kan bli plagsomt når jeg er ute på tur og må ta 30 bilder av den samme bygningen også. Det er noe av det som er så spesielt med analogkamera, man har ikke like mange sjanser på å få bra bilder. Nå knipser man bare 600 bilder og håper 40 av dem er fine :P

Fotograf Christine Wendelborg

01.jun.2010 kl.08:45

Erik: Som regel er det veldig stilig med litt gamle slitte filmer, der fargene blir rare. Litt mose er altså ikke å forakte. He he..

Helt enig at man ikke trenger å være fotograf for å ta seg fri fra fotosafaritendenser på ferie. Det er som du sier mye enklere å knipse i vei med det digitale kameraet og kanskje ikke redigere en brøkdel når man kommer hjem.

photastic

01.jun.2010 kl.10:14

SV: Jada, ble ikke så verst med lav kontrast, men bilder som var ennå lysere enn de jeg la ut ut ble nesten umulig å se noe på. Så mange bilder som var ubrukelige der også.

keowyn

01.jun.2010 kl.14:11

Jeg er helt enig. Derfor jeg kjøpte meg et lite kompaktkamera jeg tar med meg overalt. Godt å ikke ha med den store finen vennen min overalt lengre, jeg blir bare alt for fokusert på å være BAK lensa..
likte godt bildene :)

Kristoffer

01.jun.2010 kl.23:47

Forstår veldig godt hva du mener! Blir fort mye tenking med speilrefleks på slep. Deilig med fri! =)

Første og siste bildet var forresten drittstilig!

Drea

02.jun.2010 kl.11:23

Det ble jo knallfine bilder!

Meeen, jeg klarer nok aldri å la speilrefleksen ligge igjen hjemme når jeg er på ferie. Fotohodet mitt tar ALDRI ferie. :b

Fotograf Christine Wendelborg

03.jun.2010 kl.10:27

Jeg synes det er viktig å kunne senke skuldrene en gang i mellom.. Ønsker meg definitivt et kompaktkamera til de situasjonene det ikke funker å drasse med 5D'en.

Er veldig fornøyd med første og siste bilde selv også.. Det tårnet der er jaggu populært å fotografere.

På ferie er det ikke lett å la det ligge hjemme. Men ellers i hverdagen kan det være fint å bruke ta litt fri fra det digitale. Utrolig hvor annerledes man tenker med et analog kamera.

Skriv en ny kommentar

Fotograf Christine Wendelborg

Fotograf Christine Wendelborg

25, Tønsberg

Frilansfotograf, journalistikkstudent og skribent for Fotópia.no. Besøk gjerne min hjemmeside: http://wendelfoto.no http://www.flickr.com/photos/christinewendelborg/ Tønsberg/Vestfold Fotograf Christine Wendelborg har copyright på bilder på denne bloggen om ikke annet er opplyst. For bruk av bilder ta kontakt!

Norske blogger bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits