Kreativ..

Kreativitet er skapende evne eller virksomhet, det vil si oppfinnsomhet, idérikdom og det å lage eller finne på noe nytt. Dette forteller wikipedia meg.Canon 40D, Canon EF 50mm f/1.8
ISO 200, f/1.8, 1/200sek                                                        
16.mai 2009 (Snart kommer våren folkens.. snart..)


Jeg må rett og slett skrive litt om kreativitet nå. Jeg håper at på den måten kan jeg lokke den til meg og bade i den en liten stund. Bare lenge nok til å produsere alt det jeg trenger og som jeg ikke kan klare uten en dose av nettopp.. kreativitet.

For meg er kreativitet en god idé, plutselig inspirasjon som kan oppstå når jeg minst venter det, noe som får hjerte til å banke litt fortere fordi jeg vet at jeg skal skape noe fint. Noen ganger kan hele rommet ose av kreativitet særlig når jeg er sammen med venner eller familie som er på bølgelengde og syke ideér dukker opp fra lumske plasser. Andre ganger må jeg skrible ned masse idet jeg sitter alene på en buss og kikker dødt ut av vinduet.

For å oppsummere så er kreativitet spontant. Det er umulig å tvinge frem, iallefall er det slik for meg.

Jeg er fullstendig klar over at det er noen grep man kan gjøre for å skvise ut litt ekstra inspirasjon og kre.. æsj, gidder ikke å skrive det ordet en gang til, dere vet hva jeg mener.

- Først av alt er jeg syk i hodet av alt kaos som er der, noe som fører til at jeg må ha det ryddig rundt meg. Er det ikke pent og ordentlig MÅ jeg organisere og fikse før jeg kan begynne å gjøre det jeg skal.

- Inspirasjonsboka mi er også et fint verktøy. Det hjelper å skrible eller tegne ting ned. Å sitte med macbooken har en stygg tendens å gå fra research til nettsurfing av den usakelige typen. Not cool!

- Å skrive lister over alt jeg må gjøre fra små fisle-ting til større gjøremål er konge. Den beste følelsen er å krysse av lista og på slutten av dagen oppdage at det meste er gjort. (Man kan ikke rekke alt.)

- Ellers må jeg innrømme at meditasjon og yoga har en finfin innvirkning på konsentrasjonen og ikke minst the k-word. Bare synd jeg sjelden prioriterer det.

Jeg var mye flinkere til å være spontan og kreativ da jeg var liten. Lille-Christine kom tilbake!!


Foto: Kavlie-Borge

Oi sann..

Dette ble sannelig et kapittel i min private huskelisteaktige selvhjelpsbok. Vel vel.. Kan den hjelpe meg er det sannelig en sjanse for at den kan hjelpe andre også.

Har dere kjære lesere andre tips jeg kan legge til i selvhjelpsboka mi så ikke vær sjenert. Kom med det!

5 kommentarer

syns det hjelper enkelte dager en ikke har inspirasjon og bare ta opp f.eks kamera og tvinge seg selv litt og. plutselig blir det noe fint av det eller en får en ide til seinere. fantastisk nydelig det øverste bilde, og søtt det nederste.. :)

Helene

17.mar.2010 kl.22:32

Du skriver bra, Christine!:)

Thomas Sandberg

18.mar.2010 kl.07:19

Noe jeg oppdaget, og som i ettertid har forandret meg litt som fotograf, er å kjøre mest mulig med fastoptikk. Man kommer egentlig fryktelig langt med en lyssterk 50mm. Siden denne blir en smule "trang" til tider på ett hus med DX-format, så gjør dette at man MÅ tenke komposisjon istedet for å bare justere zoomen på objektivet.

Jannicke

18.mar.2010 kl.07:56

Alle barn er mer spontane og kreative fordi de ikke er bundet til våre regler og tankemønstre. Heldige, med andre ord.

Vi som er litt eldre har all "dette-MÅ-jeg-gjøre-nå"-stresset i oss, og det er slitsomt.

Jeg føler når inspirasjon og kreativitet kommer en slags euforisk, glad følelse som gir meg lyst til å gjøre ting.MEd andre ord: kreativitet og inspirasjon er nå fremmedord i mitt vokabular. Stakkars elevene mine får kjedelige lærebok-timer...

ChristineWendelBLOGG

18.mar.2010 kl.11:08

Sia: Det er så sant så sant. Man må noen ganger bare tvinge seg selv, og da blir det lettere bare man er kommet i gang.

Helene: Det var hyggelig at du synes. Gøy å skrive!

Thomas: Jeg er så sinnsykt enig med deg. Å komponere i kamera er absolutt noe jeg også streber etter og jeg er definitivt fan av fastoptikk. Vurderer likevel å kjøpe meg canon 24-70mm f/2.8. Er redd jeg ender opp med min lette og gode 50mm i de fleste tilfeller.

Jannicke: Det er skikkelig trist å bli voksen synes jeg. Men, man kan jo prøve å søke litt tilbake til noen av de verdien man har som liten likevel. Helt enig med den euforiske følelsen av kreativitet. Kanskje vi må lage en fikse en kreativ workshop med god vin og musikk? Er du keen?

Skriv en ny kommentar

Fotograf Christine Wendelborg

Fotograf Christine Wendelborg

25, Tønsberg

Bloggende frilans fotograf! Besøk gjerne min hjemmeside: http://wendelfoto.no http://www.flickr.com/photos/christinewendelborg/ Tønsberg/Vestfold Fotograf Christine Wendelborg har copyright på bilder på denne bloggen om ikke annet er opplyst. For bruk av bilder ta kontakt!

Norske blogger bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits