For nøyaktig seksten år siden....ble min lillesøster født.

Den dagen er muligens den jeg husker best av alle dager jeg har levd. Som tiåring var det en drøm å få et søsken til. Fra før hadde jeg jo en lillebror som bare var nesten to år yngre enn meg og jeg forgudet han som den lille bølla han var. Selv om han pirket meg på skuldra i timesvis bare for å terge, brukte sine kunstneriske egenskaper med penn i trynet på yndlingsdokka mi eller stjal leker fra rommet mitt for så å dele de ut som julegaver måneder senere, var jeg veldig glad for å ha en bror. Jeg pleide å tilby å være tjeneren hans da vi lekte og lånte gladelig bort Barbie-dukkene mine.. (Kremt.. Om dette var konfidensiell info, ber jeg om forladelse Henke.)

Så kom vinteren 1994. Mamma ble tjukkere og tjukkere for hver dag som gikk og OL på Lillehammer var godt i gang. Ventetida føltes evig! Så en natt våknet jeg av uvanlige lyder i huset. Tuslet barbeint ut i stua og der møtte jeg Mamma og Pappa med jordmora som alle fortalte meg at det hele var i gang.

For å spare dere uskyldige lesere for detaljene kan jeg heller oppsummere med å si at Marthe ble født hjemme i lyset av stearinlys, fyr i peisen, fin musikk og i huset vårt pakket inn i mengder med snø. Det er det mest utrolige jeg har vært med på og jeg får nesten en tåre i øyekroken av å tenke tilbake.

Det var perfekt..

Endelig var søsteren vår ute! Til tross for en heftig lillafarge var hun noe av det fineste. Og ikke gråt den lille babyen heller, det klarte forøvrig Pappa helt fint selv. He he.. I fare for å begynne på en livshistorie på seksten år må jeg nok stoppe skildringene nå. Men en ting er sikkert og det er at makan til fin lillesøster skal man lete lenge etter.

Siden jeg er for treg til å sende et kort i posten og ikke kan være med lillesøs på bursdagen, benytter jeg meg av anledningen og skriver en bursdagshilsen her:

(Må leses med dramatisk radioteaterstemme!)

Marthe.
Stompa Madeleine.
Storebror.
Du er en gledespreder som aldri slutter å le.
Du er reflektert og har alltid fine gode råd.
Du er en kløpper på å spille medium i transe, alkoholisert mamma eller ape.
Du har drømmer om fremtiden som jeg vet med sikkerhet at kommer til å gå i oppfyllelse.
Du har lovet å sitte på fanget mitt til jeg er 100. En gang lillesøster alltid lillesøster.
Du er du...
...og du duger.

LOL!

Gratulerer med dagen! :)

4 kommentarer

Therese

19.feb.2010 kl.09:53

Ahh...fikk nesten en tåre i øyekroken selv av å lese dette..Gratulerer med dagen Marthe!!!! :)

Marthe

19.feb.2010 kl.10:54

Off Christine du kan ikke gjøre sånn her! Nå er det min tur til å bli betalt grååtekone :) Tusen tusen takk Støvsugermannen! Bedre storesøster finnes ikke!!!

Fotograf Henrik Kreilisheim

19.feb.2010 kl.15:59

Gratulerer sååååå mye med dagen, Marthe! Ordentlig koselig å lese dette blogg-innlegget! Du skriver så vakkert, Christine, du klarer å skape så fin stemning med ordene dine..

Fotograf Christine Wendelborg

23.feb.2010 kl.11:12

Fotograf Henrik Kreilisheim: Tusen takk for utrolig hyggelig kommentar Henrik! Nå ble jeg nesten rørt..

Skriv en ny kommentar

hits