FrilanslivCanon 5D mk II, lensbaby composer f.5.6, 1/125

Et par venninner og jeg snakket om frilanslivet her om dagen. Vi har alle tre eget firma og registrert foretak i Brønnøysundregisteret som fotografer og grafisk designer. Ut i samtalen kom vi på hvor sykt mange roller man har i sitt eget firma. Jeg er foreksempel både daglig leder, direktør (om jeg vil), fotograf, markedsfører, regnskapsfører, innkjøpsansvarlig, vaskedame og kreativ leder. Lista er laaang.

Etter en utdanning der man skal kaste seg ut i arbeidslivet og kanskje tilogmed stå på egne bein med eget foretak kan man få litt sjokk. I alle fall var ikke jeg forberedt på de utfordringene jeg skulle møte og ei heller alle de nye tingene jeg var tvunget til å lære meg. Spesiellt de områdene jeg har hatt null interesse av tidligere. Kremt! Regnskap... Grøss..

Det er tross alt en grunn til at jeg alltid har drømt om å leve av et kreativt yrke. Om det så skulle være danser, forfatter, skuespiller eller fotograf. Men med tiden har jeg begynt å like å sitte med budsjett, webdesign, finne på prosjekter og svare på bestillingsmail.

Om jeg skal gi et godt råd om man skal drive business for seg selv så er det følgene: Sett deg foran en computer, klikk deg inn på http://frilansboka.no/ og bestill denne. Deretter åpner du postkassen etter noen dager, henter en pakke, lager litt kaffe og leser mens du nipper til kaffien. Fra perm til perm.

Da jeg leste denne boka første gang lånte jeg boka av min gode venn og kollega Vegard. Etter en stund fant jeg ut at jeg måtte kjøpe en ny bok til Vegard. Hans eksemplar hadde nemlig vært med meg overalt og så ut som den hadde levd i hverfall et par tusen år med krig.

Det beste med boka er at den er lettlest, svarer på masse dumme spørsmål du ikke tør å spørre andre mennesker i frykt for å virke dum og langt i fra kapabel i å drive eget foretak.. Ikke nok med det så gir den selvtillit og inspirasjon. Om frilansboka hadde vært et menneske hadde jeg giftet meg med den.. Sorry Lasse!Canon 5D mk II, Lensbaby composer f.5.6, 1/5 + Speedlight 580 på stativ med paraply.

P.S. La dere merke til at jeg klarte å presse inn et kjærlighetsbilde på begynnelsen av innlegget. Skjult markedsføring og kommunikasjon med dere fremtidige kunder. Triks fra Atle Hansson.. (Altså forfatter av frilansboka for dere som stoppet litt opp der og... Hvem er han derre a?)

14 kommentarer

Hanne

09.feb.2010 kl.23:01

Bra tips! Bok bestilt =D

Sånt regnskapsmas...skrekk og gru.

Linn Jones

10.feb.2010 kl.00:10

Så fint bilde :)

CHFoto

10.feb.2010 kl.05:49

Kremt... du har faktisk ikke lov til å kalle deg direktør i et enkeltmannsforetak. Det er sant det du sier med muig hazzle rundt det å drive selv. For meg ar dette andre gang så jeg trengte ikke å pløye så mye ny mark.

Det kan fort bli mye papirmølle og det er i grunn ikke derfor vi har brukt så mye tid og penger på skole, men det er desverre ikke noen vei utenom.

Dere får kose dere i vinterland mens jeg tar en ferje over fjorden her nede.
Sv. åh, sender de viss en spør pent?

Fotograf Christine Wendelborg

10.feb.2010 kl.09:58

Du kommer ikke til å angre på kjøpet Hanne:)

Takk Linn..

Hassum: Vel vel.. Da skal jeg slutte å titulere meg selv som direktør. Hmm.. Kjedelig, men det er masse andre bra titteler å ta av. Høres ut som du ikke lider om dagen. Hadde ikke sagt nei til Thailanland nei..

Supaporn

10.feb.2010 kl.15:02

haaaai Clistian, det ar Supaporn som lingel

K.

10.feb.2010 kl.18:41

EEEP!

Om du vil kan du sende meg et postkort (av hvilket som helst slag, really) og så kan du få et tilbake, for ja, du har jo ganske fin blogg du også. ;p Jeg har ikke hele samlingen min her, men jeg har noen sære (men mest søte) fra Korea. Haha, de er ganske fine. ^____^

Lena

10.feb.2010 kl.21:49

Nice, trengte den linken.. Jeg kan kalle deg direktør hvis du vil..

Fotograf Christine Wendelborg

11.feb.2010 kl.10:33

Lena: Great! Det liker jeg. Direktør Wendelborg! Litt swhung over det jah..

- Aina Regina

17.feb.2010 kl.23:17

Oi! det var skikkelig til hjelp! :P

DEN måå jeg kjøpe!!

Fotograf Christine Wendelborg

18.feb.2010 kl.08:58

Aina Regina: Den er genial synes i alle fall jeg. En støttende "hånd" i frilanskaoset. :)

Linn Therese Solheim

09.mar.2010 kl.14:50

Bra innlegg. Likte godt det øvste biletet. :-)

Helene

04.jun.2010 kl.08:27

Denne har jeg, elsker den og har anbefalt den til maange!

GENIAL liten bibel, den svarer på det aller aller meste på en lettfattelig måte!

;D

Hansson

16.jun.2010 kl.11:23

Har stjålet et sitat fra deg til http://frilansboka.no/omtaler-og-tilbakemeldinger.html. Tusen takk for positiv omtale (og flott bilde!).

Skriv en ny kommentar

Fotograf Christine Wendelborg

Fotograf Christine Wendelborg

25, Tønsberg

Frilansfotograf, journalistikkstudent og skribent for Fotópia.no. Besøk gjerne min hjemmeside: http://wendelfoto.no http://www.flickr.com/photos/christinewendelborg/ Tønsberg/Vestfold Fotograf Christine Wendelborg har copyright på bilder på denne bloggen om ikke annet er opplyst. For bruk av bilder ta kontakt!

Norske blogger bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits