Contesse de Castiglione

I dag på jobb ble min kollega og jeg satt til å telle over postkort i museumsbutikken. "For en fantastisk spennende og givende oppgave", tenker du sikkert. Og ja, det kan jeg fortelle deg at det var..

Vel.. kanskje ikke sååå voldsomt spennende, men det er greit med konkrete oppgaver en gang i blandt. Midt i en bunke av postkort med bilder av alt fra Whoopi Goldberg i et badekar med melk og andre random LaChapelle bilder fant jeg et ensomt kort. Og det var så utrolig nydelig. Faktisk så fint at jeg måtte kjøpe det.Bildet er av Contesse de Castiglione, og heter Scherzo di Follia som betyr Game of madness på engelsk. Det orginale bildet kan man finne på Metropolitan Museum of Art i New York. Etter som jeg forsto utifra en liten tekst om denne contessa var hun en regnet som en av de vakreste kvinnene i sin tid. Hun var en spesialagent og ikke minst elskeren til Napoleon III, hun levde alene men var kjent for sine mange kjærlighetsaffærer. Søtt!

På Metropolitan Museum of art kan man finne over 90 fotografier av den vakre damen. Museet beskriver henne som en narsisst med et originalt og nyskapende syn på fotografi. Hun samarbeidet nemlig med fotograf Pierre-Louis Pierson som fikk i oppdrag å dokumentere hennes skjønnhet, vakre klær og private fantasier.

Kanskje dette er noe man burde fortsette med i vår tid. Eller er det rett og slett starten på en type narsissisme en god del unge jenter driver med den dag i dag? Tenker da spesiellt på bloggere med hundre bilder av seg selv i dagens outfit, sminkevideoer og illusjoner av seg selv som popstjerner og supermodeller?

Nå følte jeg meg utrolig samfunnskritisk og krass. Men pytt sann. Det er jaggu ikke hver dag.. :)

Kilde: Metropolitan Museum of art, http://www.metmuseum.org/

Én kommentar

Kristin

02.jan.2010 kl.23:42

Hurra Christine! Du er godt i gang med prosjekt 2010! En bra start! Vel skrevet! Er så enig med deg!!! Og samfunnskritisk og krass er jo bare deilig å være en gang i blant! Jeg følger med deg og bildene dine! Du er superflink! Klem

Skriv en ny kommentar

hits