reGeneration (warning: fotonerding)

Sommerutstillingen på Preus Museum (hvor jeg jobber) i år er en utstilling som heter "reGeneration - 50 photographers of tomorrow 2005- 2025". Rett og slett 50 unge fotografer, enten ferdig utdannet eller på universitet, fra hele verden, hvor tanken er å se fremover. Hvordan vil fremtidens fotokunst være?

Utstilligen er laget i Sveits ved musée de`Elysée i Lausanne. På åpningen var to representanter fra museet her og en herremann fra den Sveitsiske ambassaden. (Ble forøvrig stuck i heisen med han for å hente litt åpningsvin, og samtalen var vel lettere tørr. "Soooo, wine.. yeah.. red and white.. hmmm")

Poenget er i allefall at utstillingen er veldig fin. Det er masse stilige bilder, rare og sære bilder. Noen ekle og andre inspirerende.

Det første bildet og i grunnen et av de kuleste etter min mening er et verk av denne karen som heter Idris Khan som studerte ved Royal College of Art i England.

idris0

Han tar i det ene bildet for seg to fotografer (og ektepar) som de fleste fotostudenter har hørt om. Bernd og Hilla Becher. Deres bilder er svart/hvitt, komponert fra samme ståsted, brennvidde og alltid i et tema. Som foreksempel gasstanker, vanntårn og lignende som er like hverandre i form.

artworkimages396497639berndandhillabecher

"Spherical Gas Tanks" Bernd og Hilla Becher

Idris Khan har refotografert disse bildene, deretter lagt de over hverandre i mange lag. Tilslutt printes bildet stort. 
(Bildet under henger i utstillingen på Preus Museum.)

idriskhanshericalgas

Han har også fotografert alle sidene i Roland Barthes bok Camera Lucida. (Som også de fleste fotostudenter har slitt seg igjennom.) Han sier at ved å gjøre dette etablerer han sin egen stilling i et felt som allerde har så mye historie, men som fortsatt lover mye bra for fremtiden. Fotografi.

 Synes alle som er litt gira på foto bør ta seg en tur til Karl Johansvern i sommer. Do it! :)

5 kommentarer

Malene Seth

24.mai.2009 kl.16:56

Takk for kommentaren. setter veldig pris på det :)
var første gang jeg tok og redigerte bilder av barn, så mulig det er mange små feil der, men bra du sa ifra :)

Hilsen Malene

Lasse Endresen Olsen

24.mai.2009 kl.20:03

"uuuu, se på meg. jeg tar bilder av vanntårn.. jeg er kunstner;)"

Hanne

25.mai.2009 kl.06:48

Veldig kult! Rart at ikke Lasse kom med en starwars referanse til det vanntårnet der i grunn.
Jeg prøver å finne Roland Barthes bøker i alle bruktbutikkene jeg finner her, men hva sier de?
Roland Barthes?? BaaWHo? Irriterende. Kanskje hvis jeg breker etternavnet hans at de skjønner det? Prater litt sauekiwispråk.

Christine Wendelblogg

25.mai.2009 kl.13:40

He he.. sant.. Lasse er ikke den skarpeste kunstkritikern i skuffen..

Har dere ikke et fagbibliotek? Den er ikke så stor, men en veldig viktig bok i forhold til bildelesning osv.. Prøv på Amazon eller no.

Bææææææ

hanne

25.mai.2009 kl.23:16

hehehe :)
Ja, har funnet den og noen andre jeg skal ha som han har skrevet paa amazon. Mulig vi har den paa biblioteket vaares paa skolen, selvom det er et daarlig bibliotek :P Like greit aa ha de selv egentlig. Heh, jeg saa forresten paa titanic her om dagen, holder paa aa ananlysere den, saa la jeg merke til at james camerons tegninger (de som er leo sine i filmen) er kopi av blant annet et fotografi av Sally Mann.

Skriv en ny kommentar

hits