What to choose..?

Som jeg nevnte i en blogg her om dagen, var jeg så heldig å vinne en konkurranse i Fotovideoklubben. 2000 kr skal nå brukes på fotovideo og jeg har selvsagt surfet på siden deres for å finne ut hva.. 

Nå sitter jeg igjen med et par-tre alternativer og kanskje dere fotonerder som leser bloggen min kan hjelpe meg å ta en avgjørelse:

 

1. Lensbaby Muse - Canon EF

lensbabymusecanonef16486092700

Testet ut Vegard sin Lensbaby da han var på besøk for en stund siden, og har i grunnen vurdert å kjøpe en mange ganger. Overhodet ikke nødvendig å ha en lensbaby, men veldig gøy og sikkert fint å bruke til brudefotografering. 

 

2. Colorvision Spyder 3 PRO

datacolorspyder3pro19930955200

Kalibreringsdings for skjerm. Er jo strengt tatt veldig lurt å skaffe seg da. Praktisk..og litt kjedelig!

 

3. Lowepro CompuDaypack

loweprocompudaypackgrey15277663130

Sekk med rom for objektiver, kamera og laptop. Kjekt å ha. (Kan faktisk kjøpe denne sekken OG lensbaby ved å legge til ca 400 grunker..)

 

4. Adobe Photoshop CS4 MAC N Upgrade

adobephotoshopcs4macnupgrade5940024160

Oppgradere CS3'n min til CS4. Må uansett gjøre det på et eller annet tidspunkt. Har store planer om å kjøpe meg 5D mark II så fort jeg får sjansen. Men kanskje litt kjedelig å bruke premien på dette nå. 

Help me! :)

12 kommentarer

Silje

13.mai.2009 kl.15:02

aner ikke x)

Fredrik Høgestøl

13.mai.2009 kl.22:46

Lensbaby og sekk, premier er til for å brukes på morrosaker, eller hur?
Dessuten er ikke CS4 en nødvendig oppgradering, iallefall ikke enda

Vegard

13.mai.2009 kl.23:29

aaah, skreiv en laaaang kommentar, men så forsvant den.. okay, here we go again:
1. ikke kjøp muse, men composer. Den holder seg der du vil, muse spretter tilbake til utgangsposisjonen når du slepper'n. Og hva er det? Jo kjipt!
2. last ned 30 dagers gratis trial av PS cs4 og se om du liker det, og om det er nødvendig.
3. Ikke kjøp spyder, men kom og lån av meg:) jeg brukern ikke ofte i det hele tatt.
4. Sekken er digg, jeg hadde den før, men blei litt for liten, så nå har malin den. Men den er tipptopp for kamera med ett ekstra objektiv og en blitz og laptop:)
yeah!

hanne

14.mai.2009 kl.01:54

CS4 er ikke så stor forskjell fra CS3 egentlig.
Vi har det nå, panelene er litt forskjellig så når du redigerer så får du f,eks menyene for levels og sånn i siden der hvor layers ligger nå, og når man zoomer inn så blir det ikke pixler men avgrensede firkanter. Sikkert noe annet småtteri og, men ikke noen revolusjon så langt jeg har sett. Du har noise filter og da, vet ikke om du har det, jeg måtte laste ned det i tillegg til min cs3.
Men som vegard sier, prøv og se om du liker det=)

Christine Wendelblogg

14.mai.2009 kl.08:49

He he.. Liker at dere engasjerer dere folkens.. Konge!

Fredrik: Yeah, premier er definitivt til å bruke på gøy!

Vegard: Tenkte jeg skulle spørre deg om den har samme holde-seg-der-du-vil funksjonen som composeren din. Tjoh...Nå ble jeg letta at jeg ikke allerede har kjøpt den. Men da tror jeg faktisk jeg kjører på med en composer.. Da låner jeg spyder'n av deg da! Snille Vegard! :)

Hanne: Nei, skjønner at det ikke er så stor forskjell. Men om jeg skal ha 5D mrk II senere så må man ha CS4, så da tenkte jeg liksom å være litt i forkjøpet. Men skal definitivt laste ned en trial så jeg får testa det ut.. Alt bra i NZ?

Vegard

14.mai.2009 kl.09:42

smuuuud! rock on!

CHFoto

14.mai.2009 kl.18:46

Hei Christine. Kult at du fikk premie da :)

Du trenger ikke CS4 for å bruke 5D mkII. Det er bare å laste ned Camera RAW fra adobe sine sider, og det er helt gratis. Men når det er sakt så bruker jeg CS4 her nå, og på siste jobben sparte jeg SYKT mye tid. Du har en mask modifier som er helt konge (ihvertfall når man skal dypetse 150 bilder).

Det eneste som irriterer vettet av meg er en slags 3D effekt som kommer på når du zoomer bilder å flytter på de. Går vel ann å skru av sikkert, men det har jeg ikke funnet ut av enda.

Er litt tricky install på CS4, men hvis du skal ha den kan jeg hjelpe deg med å "installere" den. Bare ring meg du. Snakkes

ChristineWendelBLOGG

14.mai.2009 kl.22:06

Jasså.. sier du det.. trodde man måtte ha det.. Fikk inntrykk av at Lena og de på Idefag stressa med det.. ja, men så fint.. Selv om jeg liker å være oppdatert.. he he

Da ringer jeg deg for å hjelpe meg når oppgraderingen er skaffet da vettu.. Innvielsesfest av det nye studioet ditt snart eller??? :)

Hanne

15.mai.2009 kl.12:59

Les her: http://blogs.adobe.com/jnack/2008/11/cs4_for_photographers.html
Sikkert hjelpsomt! Er en side hvor de demonstrerer alt det nye og, men husker ikke linken. skal finne for deg=) CS4 er nok som Christian sier litt mer effektivt.
Har ikke testet noe særlig av bridge da, lærern vår, King Thong (ja han heter det), sverger ene og alene til lightroom som han driver å viser oss nå. "You don't want to use brige, right? NO good" "Why is that? Can you give me answer?" Han er rar.

Jeg har det fint i Nya Zealand! Men blir rart med syttende mai her! Du får hilse din kompanjong og din kjære bror og ønske dem gratulerer med dagen. Og til deg og såklart! Vel, ikke hils deg selv da...men du skjønner. Skal ha noen fotosessions i helgen og uken, så får håpe det kommer noe bra utav det! Tror det ser bedre ut i hodet mitt enn hva det gjør på papiret, men velvel - øvelse gjør mester. Hehe.

Jannicke - Mediedesign 07/08

16.mai.2009 kl.18:04

Hei! En fotonerd er det jeg er ute etter...:) Hehe.. jeg skal kjøpe digitalt speilreflekskamera til min kjære til bursdagen og lurer på om noen her kan komme med noen gode forslag? Har tenkt på noe til 5-6000, men vet ikke om en får noe bra for denne prisen?? Skal fortsette med macro linse til jul.. han er en stor hobbyfotograf så må være noe som varer og er bra! På forhånd takk:)

Christine Wendelblogg

16.mai.2009 kl.19:00

http://produkt.akam.no/fritekst_sok.php?pricefind=canon+40D&search=S%F8k

Check it out! Det er det kameraet jeg har nå, kjøpte mitt for 9-10 000 i fjor høst, så det har jo gått endel ned i pris. Veldig bra kamera! Anbefales på det sterkeste, og det er jo akkurat i prisklassen din.

Jannicke - Mediedesign 07/08

17.mai.2009 kl.13:52

Takk! Det skal jeg sjekke ut!

Skriv en ny kommentar

hits