Rallemikk!

Nå har det seg sånn at jeg kommer fra en syk familie, med syk humor og sarkasme med stor S. Du tenker kanskje at det må da være en liten tass eller to i Wendelborg/Ringom/Fjugstad fæmilien som er nogenlunde normal. Men det kan jeg rett og slett avkrefte her og nå. 

I denne bloggen skal jeg rett og slett utlevere min mor. Liten, pen dame i sin beste alder. I min tidlige ungdom ble jeg til tider litt flau av hennes utbrudd bland fremmede, gjerne på engelsk. Som for eksempel: MY ass, kiss my ass, osv.(Det er nemlig urbant, og antakelligvis veldig HOT i Reykjavik ifølge henne selv.) 

Pinlig episode, eksempel 1:
"Et stykk jernfattig tenåring på shopping med sin spreke, høyhæla-trippende mor i den ikke fullt så hippe byen Arendal: Baker Nilsen: Mi stenger nå mi.. Mamma: Åhhh... stenger det ALL OVER??" Energifattig tenåring fikk farge i ansiktet og kjappet seg ut døra."

Men, det var før: Nå har jeg lært at min mor er full av visdom og kan lære meg mye om verden. Som for eksempel forrige uke da jeg tok en svipptur til Risør. Kom hjem til kaker og kaffe, og goood middag. Etterhvert blir Mamma det naturlige mobbeofferet, da hennes tre barn endelig er samlet og skal oppsummere den siste tida. Marthe og Henrik døde etter å fortelle meg om et nyoppfunnet ord. Nemlig Rallemikk! (Har noen hørt om dette før må dere gjerne legge igjen en kommentar.)

Ordet dukket opp i sammenhengen hvor hun snakket i frustrasjon om at hun ville pusse opp badet og fjerne dusjkabinettet (heretter referert til som rallemikk). "Jeg orker ikke så mye rallemikk!!" Hmmmm.. Fortsatt ingen som har hørt om eller brukt utrykket før??? nei??? ..tenkte meg det..
Mamma deriomt påstår at dette er et heeeelt vanlig ord å bruke, alle vet jo det. Alt utvikler seg nesten til et veddemål og idet Mamma påstår at Pappa har brukt ordet mange ganger før i tida, ringer Henrik kilden selv og sjekker. Nei, enten har Pappa et plutselig tilfelle av demens, eller bare ute etter å boikotte, eller (mest sannsynlig)så skjønte han vel ikke hva Rallemikk er han heller.. He he..

RALLEMIKK er nå mitt nye yndlingsord og jeg vurderer å ta det som mellomnavn slik min lillebror skulle fikse seg Dynamite. (Men så tenkte jeg at det hadde vært kult om Mikael inkluderte det i sitt navn i stedet. Yeahh.. Alltid en fest når man leeeeeker med ord.)

Herved oppforder jeg flere til å bruke ordet. Hva det betyr er ikke så viktig i grunnen, føler mer at det bør brukes i hytt og gevær.

mg6805

11 kommentarer

Jannicke

18.sep.2008 kl.18:41

Jeg måtte le. Høyt, godt og lenge!

Hanne

19.sep.2008 kl.10:48

HAHA, konge. Og bildet var like herlig. Ser ut som moren deres sier: "Hør nå, Christine, Rallemikk ER et mye brukt ord, basta!"Og du sier "Okeei daa, mamma, ikke bli så suur da!"Når det er sakt så har dere en veldig pen mor!

Fotograf Christine Wendelborg

19.sep.2008 kl.10:48

Ha ha.. Godt mulig det var det hun sa også.. Det er forøvrig ikke det eneste ordet hun har prøvd å trumfe igjen som et "vanlig" norsk ord.. Ha ha..

Hanne

19.sep.2008 kl.13:09

Kanskje du skal lage en ordbok? Men det blir vel muligens for mye rallemikk?

Hanne

19.sep.2008 kl.13:45

Øy...n¨år det er snakk om sånne "vanlige" ord og uttrykk... Faren min har noen han og. Som han bruker ganske konsekvent:"Fjåspeis" - som betyr noe som surrekopp"Svarte Balje" - svarte/søren ... you get the picture"Petter er tøff" - slanguttrykk fra barndommen hans...noe vag forklaring på bruken, men det beskriver noe som er "kult". Som... Person nr.1: "Hei, hva gjør dere'a?"Person nr 2: "Vi har vært på gulrotslang"Person nr. 1: "Ah, Petter er tøff"eller noe sånt..?

ChristineWendelBLOGG

19.sep.2008 kl.14:28

Ha ha! Det skal jeg begynne å bruke.Han Petter, han Petter..

Et annet utrykk i min familie, først brukt av min skjønne oldemor:"Åhh.. Gid! Thomas med bløt mave!"Kan brukes i de fleste sammenhenger, men kanskje mest hvis man blir litt opprørt. :)

Lasse Endresen Olsen

21.sep.2008 kl.15:32

jævli bra fotograf som har tatt det blide

Mikael

21.sep.2008 kl.18:22

haha.. Best!

Hanne

21.sep.2008 kl.20:40

Haha..Thomas med bløt mave. Jeg synes gid forresten er alt for lite brukt!Å giid for en lekker kledning de hadde på dem i dag! Om jeg skulle sagt det selv, så er det et riktig så dannet ord! Nuvel...!På den annen side, i hellas er gurimalla alt for MYE brukt (faktisk)...hvis du er der, så unngå helst å si at du er fra Norge. Det resulterer i at samtalen består av; GURIGURIMALLAA!!

Norska, gurimalla!

mamma

22.sep.2008 kl.21:39

Er det virkelig så mye uvitenhet bland ungdom. By the way synes jeg at det er alt for mye Rallemikk på denne internett siden. Men dere har sikkert en visdom langt der inne et sted..

Ane Line

25.mar.2010 kl.23:54

Min gale farmor bruker stadig dette meget merkelige og litt bissare ordet, rallemikk. Hun bruker dette ordet i sammenheng med søppel eller rot. "Huff, så mye rallemikk overalt!" ..Altså skrot hun ikke ser en hensiktsmessig å ta vare på.. Haha.. herlig å høre at det er andre som har hørt dette ordet før! SUPERT!

Skriv en ny kommentar

Fotograf Christine Wendelborg

Fotograf Christine Wendelborg

25, Tønsberg

Bloggende frilans fotograf! Besøk gjerne min hjemmeside: http://wendelfoto.no http://www.flickr.com/photos/christinewendelborg/ Tønsberg/Vestfold Fotograf Christine Wendelborg har copyright på bilder på denne bloggen om ikke annet er opplyst. For bruk av bilder ta kontakt!

Norske blogger bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits